Wilfried van den Boorn in Tilburg

Beroepsmatig Kunstschilder met een voorkeur voor Stillevens

Over Wilfried van den Boorn

Wilfried van den Boorn valt onder de rubriek kunstenaar in Tilburg.

Wilfried van den Boorn (1951) is al ruim 40 jaar beroepsmatig werkzaam als kunstschilder. In de jaren, na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost, Breda en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving 's Hertogenbosch, heeft hij zich verdiept in diverse vormen van schilderkunst.

Begonnen vanuit een surrealistische benadering van de waargenomen wereld waarbij het werk van schilders als Jeroen Bosch, René Magritte, Salvador Dali, de Chirico e.a. een leidraad boden voor een eigen interpretatie heeft dit, via het voor de lage landen typische "Magisch Realisme" van schilders als Carel Willink, Moesman, Pyke Koch, Dick Ket gevoerd naar een soberder vorm van realisme in de jaren 80 van de vorige eeuw gevolgd door een periode waarin de schilderijen een mogelijke maar niet waarschijnlijke werkelijkheid weergaven. Uiteindelijk heeft dit alles geleid tot een voorkeur voor het stilleven als onderwerp.

Via mijn website kunt u stillevens, portretten en Realisme werken van mij vinden. Voor exposities ziet u tevens mijn website, wanneer er weer één aankomt, zal ik deze vermelden via de website.

Voor inlichtingen over de beschikbaarheid en prijzen van niet verkocht werk, informatie betreffende opdrachten, exposities, opmerkingen etc. kunt u contact opnemen via de knop hier rechts van u.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Wilfried van den Boorn uit de rubriek kunstenaar uit Tilburg is gevestigd aan de Lovensestraat 83 in Tilburg. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-23206677.

Diensten en producten voor kunstenaar

Trefwoorden die horen bij Wilfried van den Boorn zijn o.a. :