Bouw kinderboerderij Reeshof start na zomer

De Reeshof krijgt een kinderboerderij: 't Valleike. De bouw start na de zomer. De gemeente trekt er bijna 7 ton subsidie voor uit.

Bouw kinderboerderij Reeshof start na zomer

De kinderboerderij komt op de hoek van de Scharwoudestraat en het Sneekpad, in de buurt van de Dongevallei. De boerderij wordt gebouwd en beheerd door wijkbewoners. Dit scheelt in de kosten. Als alles goed gaat, opent de kinderboerderij eind 2012 / begin 2013. Zodra de stichting 't Valleike de omgevingsvergunning aanvraagt, kan de bouw starten. Bij 't Valleike komt een toren met uitzicht over de Dongevallei.

Wethouder Berend de Vries: "Het is goed dat bewoners hier zelf het heft in handen nemen en voor draagvlak hebben gezorgd. Stichting 't Valleike heeft een goed en doordacht plan ontwikkeld. De kinderboerderij is dan ook niet alleen voor de wijk, maar ook van de wijk".

Meer informatie over de kinderboerderij in de Reeshof op de website www.tvalleike.nl.

Geplaatst op woensdag 11 april 2012.

Over Gemeente Tilburg

Dit bericht is geschreven door Gemeente Tilburg. Het bedrijf valt onder instantie uit Tilburg. Trefwoorden van Gemeente Tilburg uit Tilburg : cultuur, sport, toerisme, ondernemen, werk en inkomen, wonen, zorg en welzijn, leren en studeren,.

Lees meer over Gemeente Tilburg.