De Nationale Week Zonder Vlees

recept andijvie kaas stamppot

De Nationale Week Zonder Vlees

Ingrediënten:

- 1 kilogram aardappelen

- ½ knolselderij

- 100 gram cashewnoten ( of pistache noten )

- 0,5 rode peper

- 1 teentje knoflook

- 100 ml halfvolle melk

- 500 gram andijvie gesneden

- 75 gram geraspte oude kaas

- 4 eetlepels olijfolie

- 0,5 oudbakken ciabattabrood in blokjes

Bereiding: Schil de aardappels en kook ze 20 minuten in een pan met ruim kokend water gaar Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Hak de noten grof en zet apart Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een pan op laag vuur. Voeg de rode peper en knoflook toe en draai zodra de smaakmakers gaan sissen het vuur uit. Laat staan zodat de smaken in de olie trekken.

Giet de aardappels af en stoom ze nog een halve minuut droog. Voeg de melk toe en stamp het tot een smeuïge puree.

Schep op laag vuur de andijvie er deel voor deel door en laat de groente goed slinken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de kaas erdoor heen en laat nog even staan Bak intussen de blokjes ciabatta in de chili-knoflookolie snel bruin en krokant. Strooi de croutons en de cashewnoten vlak voor het serveren over de stamppot

Eet smakelijk!

Geplaatst op donderdag 14 maart 2019.

Over Voedingscoachgilze

Dit bericht is geschreven door Voedingscoachgilze. Het bedrijf valt onder coaching uit Tilburg. Trefwoorden van Voedingscoachgilze uit Gilze : voedingsadvies op maat, voedingscoach, streefgewicht behalen, voedingsanalyse, individuele coaching voeding, verantwoorde high tea, verantwoord afvallen, kookadvies aan bedrijven .

Lees meer over Voedingscoachgilze.