Laatste wens

De boodschap van de arts dat hun vader ernstig ziek was en ze niets meer voor hem kon doen, overviel het hele gezin. Gezond als hij altijd was en onverwoestbaar als hij zich voelde, had hij nog nooit over zijn afscheid nagedacht.

Laatste wens

In de emotionele achtbaan waar ze na deze onheilspellende boodschap in terecht kwamen gebeurde er van alles, maar er werd niet gesproken over zijn naderende einde. Op het moment dat de kinderen zijn uitvaart moesten regelen dacht zijn dochter dat hij gecremeerd wilde worden. Zijn zoon was ervan overtuigd dat hij op een natuurbegraafplaats voor eeuwig wilde rusten…

Of de dood je overvalt of van te voren aankondigt, een uitvaart moet binnen een kleine week na overlijden plaatsvinden. Nabestaanden voelen zich vaak overrompeld door al de keuzes die gemaakt moeten worden. Daarom kan het heel veel rust geven voor jouw nabestaanden wanneer je een aantal wensen ruim van tevoren vastlegt. Ook als mensen denken dat hun uitvaart simpel moet zonder poeha: nabestaanden willen het graag goed doen, voor jou. En over dat ‘goed doen’ kunnen vaak erg verschillende ideeën bestaan. Deze kunnen veel twijfel geven en zelfs conflicten uitlokken. Uitvaartwensen hoeven echt niet uitgewerkt te zijn tot aan de keuze voor klassieke cake met koffie of hippe hapjes bij de borrel. Het begint met de keuze tussen begraven en cremeren. Als je nabestaanden dat weten heb je de allerbelangrijkste keuze voor hen makkelijk gemaakt.

… er zat gelijk spanning in de lucht over wie het nu het beste zou weten. Na de verzorging en opbaring zijn we daarom eerst maar eens rustig gaan zitten. Juist toen we dieper in wilden gaan op hoe ze er beiden in stonden, vond de schoondochter tussen de papieren een notitie van vader. Er stond niet veel: crematie, Purple Rain bij binnenkomst – snoeihard- en een tere quote, mooi voor op de rouwkaart. De opluchting was direct voelbaar. Hij had toch een beetje nagedacht en hen daarmee enorm geholpen. Samen hebben we verder gezocht naar wat hen beide verbindt met hun vader en zo zijn wensen aangevuld met wat voor z’n kinderen passend voelde.

Vind je het ook belangrijk om wensen vast te leggen maar weet je niet waar te beginnen? Bestel ons gratis wensenboekje via www.harrietvandervleuten.nl of informeer naar de mogelijkheid van een kosteloos en vrijblijvend voorgesprek.

Geplaatst op maandag 17 mei 2021.

Over Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten

Dit bericht is geschreven door Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten. Het bedrijf valt onder uitvaartverzorging uit Tilburg. Trefwoorden van Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten uit Tilburg : uitvaart kisten, drukwerk uitvaart, rouwvervoer, afscheidsruimte kiezen, uitvaart bloemen, uitvaartverzorger, uitvaart regelen, natuurbegraven, uitvaartonderneming.

Lees meer over Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten.