Rust in de vakantie : hoe dan ?

In de vakantieperiode staan we allemaal een versnelling lager, maar niet voor iedereen is dat fijn.

Rust in de vakantie : hoe dan ?

We zien er naar uit, roepen we allemaal. Maar als het eenmaal zover is is de vakantieperiode ook enorm wennen. Je hele ritme is anders, er zijn meer en vaker mensen om je heen en de klok is niet meer leidend.

Voor veel mensen brengt de vakantie juist ook onrust. Omdat rustig aan doen ook vaak betekent dat je de onrust in jezelf beter kan gaan opmerken. Die onrust die er altijd wel is maar die je door bezig te zijn goed 'de baas' kan. Een versnelling terug schakelen betekent ook ruimte geven aan die onrust. Het is namelijk juist belangrijk om die onrust eens aan te kijken: waar maak je je zorgen over, wat gaat je aan het hart of zorgt voor jou verdriet ?

Bij het negeren van die emoties en gevoelens is het net een bal die je onder water aan het houden bent. Dat lukt een poosje. Tot je niet meer kan en je lichaam gaat reageren of je uitvalt tegen mensen of kinderen die dat niet verdienen.

Juist deze periode is er om ook voor jezelf te zorgen. Ben eerlijk tegen jezelf en kijk eens waar je nu echt onrustig van wordt. Dan kan je pas echt wat veranderen !

Geplaatst op dinsdag 16 juli 2019.

Over Brand New Coaching

Dit bericht is geschreven door Brand New Coaching. Het bedrijf valt onder coaching uit Tilburg. Trefwoorden van Brand New Coaching uit Oisterwijk : coach, opleiding, coaching, opvoeden pubers , familie coaching, kind coaching, hooggevoeligheid, coaching voor ouders, coaching voor opvoeders, hsp, puberteit, pubers.

Lees meer over Brand New Coaching.