Waarom zou je een afspraak maken met een coach ?

Als mensen aan me vragen wat ik voor werk doe is 'coachen' een antwoord wat vaker vragen oproept dan dat het direct duidelijk is. "En wat doe je dan precies, en wie coach je ?" is een vraag die vaak teruggesteld wordt.

Waarom zou je een afspraak maken met een coach ?

Voor mij is coachen mensen laten zien dat we als mensen de dingen altijd benaderen vanuit een vast patroon. Dat we als mensen graag de dingen veilig en overzichtelijk. Niets mis mee.

Maar het leven is niet altijd veilig en overzichtelijk. Er overkomen ons elke dag dingen waardoor we wiebelig worden. Niet voor niets: want je wordt ook elke dag ouder en de bedoeling is dat je zelf groeit en leert. Het leven daagt ons mensen uit om steeds opnieuw te kijken naar jezelf. Naar wie jij bent en of de keuzes die jij maakt daar (nog) bij passen. Doe je dat niet, dan loop je vroeger of later vast. Zit het niet zo lekker, gaat er wat 'wringen' en ontstaat er angst, ruzie of zit je niet lekker in vel.

Dan is het fijn en handig als je met iemand eens wat dingen op een rij kan zetten. Iemand die jij (nog) niet kent, want dan moet je alles vertellen en door de dingen op een rij te zetten krijg je zelf ook weer inzicht en overzicht. Dan weet je weer waarom je de dingen doet zoals jij ze doet, maar ook waar je wat in mag veranderen om je weer rustig en comfortabel te voelen. Dan zie je weer waar de weg loopt. Als bij een TomTom : je kan het zelf instellen, het is fijn om het bij de hand te hebben om te checken als je het echt even niet meer weet en soms ontdek je ineens een nieuwe, alternatieve route. Dat is nu precies wat ik als coach doe, ' tomtommen' als jij het even in je leven even nodig hebt. De routes laten zien zodat jij er een kan kiezen om weer verder te kunnen.

Geplaatst op vrijdag 2 augustus 2019.

Over Brand New Coaching

Dit bericht is geschreven door Brand New Coaching. Het bedrijf valt onder coaching uit Tilburg. Trefwoorden van Brand New Coaching uit Oisterwijk : coach, opleiding, coaching, opvoeden pubers , familie coaching, kind coaching, hooggevoeligheid, coaching voor ouders, coaching voor opvoeders, hsp, puberteit, pubers.

Lees meer over Brand New Coaching.